Canal Regional, TV-Drochia și Media TV au fost amendate de CA pentru nerespectarea nivelului tăriei sonore

În ședința de azi, 05 iulie 2024, Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu amenzi în sumă totală de 19 000 de lei posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, pentru încălcarea obligației de a uniformiza nivelul tăriei sonore între comunicările comerciale audiovizuale, între programele audiovizuale, precum și între comunicările comerciale audiovizuale și programele audiovizuale, stabilite la art. 63 alin. (6) din Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA).

Rezultatele monitorizării au atestat următoarele:

„Canal Regional” a comis 22 devieri ale nivelului tăriei sonore, deviația maximă fiind -2.9 unități de tărie sonoră și deviația medie fiind -1.95 unități de tărie sonoră.

„TV-DROCHIA” a comis 138 devieri ale nivelului tăriei sonore, deviația maximă fiind -14.6 unități de tărie sonoră și deviația medie fiind -4.35 unități de tărie sonoră.

„Media TV” a comis 41 devieri ale nivelului tăriei sonore, deviația maximă fiind -9.2 unități de tărie sonoră și deviația medie fiind -3.84 unități de tărie sonoră.

Realizatorul controlului, consultantul din cadrul Direcției autorizare și control distribuitori, Artur Corcodel, a remarcat că, raportat la perioadele anterioare de monitorizare, se atestă o îmbunătățire a rezultatelor respectării de către furnizorii de servicii media a prevederilor legale aferente nivelului tăriei sonore.

Menționăm că posturile supuse monitorizării Cinema 1 și Noroc TV au respectat prevederile art. 63 alin. (6) din CSMA. În ce privește postul N4, membrii CA au decis neaplicarea unei amenzi, întrucât cele 9 devieri constatate au fost calificate ca minore, iar producătorul general al postului a oferit în cadrul ședinței o serie de explicații pertinente pentru justificarea abaterilor înregistrate.

Total
0
Shares
Total
0
Share