Cancelaria de Stat a publicat proiectul Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2023-2030

Proiectul Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2023-2030 este disponibil, începând cu ziua de astăzi, pentru consultări publice. Documentul poate fi accesat pe portalul www.particip.gov.md

Proiectul Strategiei reprezintă viziunea Guvernului privind transformarea administrației publice centrale și locale, în contextul aderării la Uniunea Europeană și al noilor realități socio-economice. Aceasta înseamnă o administrație publică centrală și locală eficientă, transparentă și responsabilă, capabilă de perfecționare permanentă, care oferă servicii accesibile și de calitate cetățenilor și mediului de afaceri din Republica Moldova, contribuind astfel la bunăstarea societății și la consolidarea coeziunii sociale.

„Proiectul Strategiei pe care îl propunem publicului larg pentru consultare a fost discutat la etapa inițială cu reprezentanții autorităților publice locale și centrale, dar și cu partenerii externi ai Republicii Moldova. Acest dialog va continua, pentru că ne dorim o strategie care să reprezinte întreaga societate. De aceea, fiecare propunere de îmbunătățire a documentului este importantă și va fi examinată minuțios de Cancelaria de Stat”, a menționat secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan.

Până la 17 februarie, Cancelaria de Stat va colecta toate propunerile de modificare a noii strategii de reformă a administrației publice. De asemenea, vor fi organizate discuții publice în mai multe localități din țară, la care reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului și Cancelariei de Stat vor prezenta principalele schimbări ce urmează să aibă loc, conform strategiei, până în 2030 și vor răspunde la întrebările publicului.

Total
0
Shares
Total
0
Share