Alte știri

Când CEC va prezenta Curții Constituționale raportul cu rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

CEC informează că potrivit prevederilor legislației, organul electoral ierarhic are la dispoziție 5 zile pentru a întocmi un proces-verbal de totalizare a alegerilor prezidențiale. Ulterior, în termen de 3 zile de la data semnării acestuia, Comisia Electorală Centrală va prezenta Curții Constituționale raportul privind rezultatele scrutinului prezidențial.

În acest sens, CEC anunță că procesul de recepționare a documentelor și materialelor electorale de la consiliile electorale de circumscripție continuă și astăzi.

„Procesele-verbale privind rezultatele votării, întocmite de consiliile electorale, ștampilele de securizare, sigiliile pentru urnele de vot, etichetele de securitate neutilizate, precum și laptopurile au fost prezentate Comisiei Electorale Centrale”, se menționează într-un anunț al CEC.

Totodată, în cadrul unei ședințe extraordinare de azi a Comisiei, s-a votat prelungirea termenului de activitate până la data de 20 noiembrie a Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale nr.1 Chișinău. Membrii Comisiei au fost informați că CECE respectiv, fiind responsabil și de activitatea secțiilor de votare din străinătate, are nevoie de timp suplimentar în vederea totalizării rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin.

După o pauză de două luni, Parlamentul ar putea relua ședințele ordinare. Când va fi adoptată decizia finală

loading...

Comments are closed.