Politică

Când e sinceră Maia Sandu? Pe facebook o susține pe Greceanîi la funcția de Speaker, la TV neagă cu vehemență acest lucru!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri seara, fiind invitată la o emisiune la Jurnal TV, Maia Sandu spunea că deputații PAS nu o vor susține pe Zinaida Grecianîi la funcția de Președinte Parlamentului, ci vor cere un alt candidat din partea PSRM (o persoană cu reputație mai bună). Astăzi, blocul ACUM a scris pe facebook că timpul e limitat și că sunt gata să voteze orice candidat al socialiștilor în calitate de Speaker.

„Blocul Politic ACUM informează că PSRM nu s-a prezentat nici astăzi la discuțiile privind deblocarea situației politice și evitarea alegerilor anticipate, prin alegerea conducerii și organelor de lucru ale Parlamentului, votarea pachetului antioligarhic și învestirea Guvernului.

Reiterăm poziția noastră comună, unitară a celor două componente ale Blocului Politic ACUM privind disponibilitatea de a susține reprezentatul PSRM la funcția de Președinte al Parlamentului, cu condiția votării de către fracțiunea PSRM a pachetului antioligarhic și a Guvernului asumat de ACUM”, a se arată în mesajul comun al PAS cu DA postat pe facebook.

Ieri, însă, la emisiunea Cabinetul din umbră Maia Sandu a zis că membrii PAS așteaptă ca socialiștii să înainteze și alți candidați pentru funcția de speaker „pentru a identifica pe cineva pentru care s-ar putea să adunăm suficiente voturi”, a precizat lidera PAS. Și Andrei Năstase a evitat să rostească numele Zinaidei Greceanîi. „Am zis să depersonalizăm acest proces. Și mi se pare normal”, a spus politicianul.

Amintim că în ultima săptămână înainte de alegerile din 24 februarie, Maia Sandu a semant un angajament prin care  garanta că după ce va ajunge deputat în Parlament niciodată nu va facea alianță cu PSRM. În această primă săptămână din luna iunie, vedem că lidera PAS a încălcat jurâmântul făcut în fața cetățenilor care au votat blocul ACUM (vedeți documentul mai jos).

Documentul semnat de PAS și DA care a fost încălcat de Maia Sandu

Desigur că un asemenea document a fost semnat și de Andrei Năstase. ATUNCI Platforma DA se declara un partid pro-european veritabil, ACUM este gată să facă alianță cu un partid pro-rus veritabil de dragul împărțirii funcțiilor în stat.

loading...

Comments are closed.