Politic

Când era ministrul Educației nu știa de unde să ia bani pentru salariile profesorilor, dar acum Maia Sandu promite majorări de 50%

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu le promite profesorilor din Republica Moldova că dacă Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va veni la guvernare atunci le va majora salariile cu minim 50%. Această declarație politică este făcută în contextul în care Maia Sandu a fost în trecut ministră a Educației, dar cât timp a deținut această funcție ea nu a reușit să le mărească salariile la profesori cu 50 la sută.

„Mărirea salariilor profesorilor nu mai poate fi amânată! Când va fi la guvernare, PAS își asumă să mărească cu cel puțin 50% salariile tuturor angajaților din educație”, a declarat azi Maia Sandu, cea care a fost minitru al Educației când Vlad Filat conducea Guvernul Republicii Moldova.

Pe de altă parte, internauții se întreabă de ce nu le-a mărit salariile la profesori când a avut această ocazie. „Nu putea asta fi făcut cînd Maia Sandu și fostul său partid PLDM era la guvernare?”, se întreabă într-un comentariu la postare de pe facebook Vasile Calmațui.

Totodată Maia Sandu avertizează că „dacă nu vor fi majorate substanțial salariile în educație imediat, în câțiva ani se vor închide școlile”, ori anume în perioada când ea conducea ministerul Educației s-au închis zeci de școli din satele Moldovei. Acest lucru a făcut parte din reforma implimentată de ea pe care o prezintă acum care un mare succes.

Amintim că în 2013, fiind membră a Guvernului, Maia Sandu declara la Pro TV Chișinău că „salariile profesorilor trebuie majorate, însă deocamdată nu se știe de unde anume vom lua banii”. Peste un an, în 2014, PCRM a cerut demisia ministrului Educației, Maia Sandu, unul din motive fiind salariile profesorilor, care în viziunea comuniștilor ar fi trebuit să fie de cel puțin 500 de euro. În replică, Maia Sandu a întrebat retoric de ce nu au făcut această majorare guvernarea condusă de Voronin în 8 ani de zile. (VEZI VIDEO – minutul 05:09).

Acum Maia Sandu se pare că procedează la fel precum comuniștii lui Voronin, cerând de la actuala guvernare salarii de peste 500 de euro pentru cadrele didactice.

loading...

Comments are closed.