Alte știri

Când se va începe vaccinarea profesorilor universitari din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Centrul Municipal de Vaccinare este primul și unicul de felul acesta cu o capacitate de imunizare zilnică a circa 1200 de persoane. Până la ziua de astăzi în Centru au fost vaccinate peste 4000 mii de persoane, în limita vaccinurilor disponibile. Cel puțin asta declară edilul Ion Ceban în ședința de astăzi a Primăriei Chișinău.

Potrivit acestuia, prioritar a fost să vaccineze cadrele didactice, apoi angajații Parcului Urban de Autobuze și Troleibuze.

„După care, vineri, specialiștii noștri au întocmit o listă prioritară cu persoanele, care vor fi programate pentru vaccinare pentru etapa a treia de imunizare. Această listă să fie publică și pusă în aplicare. În prezent are loc vaccinarea și în cele 19 puncte de vaccinare din municipiu în cadrul centrelor medicilor de familie. În săptămâna 19-25 aprilie se va finaliza vaccinarea cadrelor didactice din instituțiile școlare și preșcolare, centrele de educație extrașcolară, liceele de artă, sport etc., inclusiv din cele private. Va continua și vaccinarea taxatorilor și șoferilor din transportul public”, declară Ceban.

Primarul afirmă că instituțiile de învățământ universitar vor putea remite listele cu solicitarea de vaccinare către Direcția Asistență Socială și Sănătate pentru coordonare și ulterioara programare pentru imunizare.

„Între timp, va demara procesul de vaccinare și în Centrele de Sănătate din suburbiile mun. Chișinău. Procesul de vaccinare va fi organizat și în zilele de sâmbătă și duminică, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor. Știu una, că timp de un an, am reușit să reacționam la nivel municipal rapid, indiferent de situațiile grave și crizele apărute. La fel vom continua să facem. Plus, rog să avem toată conlucrarea cu autoritățile centrale pentru a prelua doze de vaccin. Ceea ce este important, autoritățile centrale spun ca vor lansa in curând platforma online de înregistrare a persoanelor care doresc să se vaccineze”, conchide Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.