Când ți-ai făcut ultima dată analizele? O boală cu transmitere sexuală face ravagii în rândul tinerilor de până în 25 de ani

Infectarea cu Chlamydia trachomatis este în continuă creștere la nivel global. Această boală cu transmitere sexuală se manifestă în liniște, fără a oferi pre multe semne purtătorului, informează Antena1.

Uneori, această infecție este denumită o epidemie silențioasă, deoarece în multe cazuri nu oferă prea multe simptome . Se poate vindeca de cele mai multe ori cu succes atunci când este tratată corect, dar poate duce la consecințe grave dacă nu este tratată la timp.

Se estimează că infecția cu Chlamydia este prezentă între 8 și 10% dintre tineri „Afectează tinerii, iar incidența sa maximă este la cei sub 25 de ani, spune Alicia Comunión, coordonator al Grupului de Cercetare Spaniol privind ITS și SIDA al Academiei Spaniole de Dermatologie și Venereologie (AEDV) .

Chlamydia este transmisă prin contact sexual prin fluide; prin urmare, în funcție de tipul de practici sexuale, acesta poate fi dobândit mai ales prin intermediul mucoasei vaginale, anale sau urinare. Comuniunea subliniază faptul că contagiunea este “prin contact direct” și poate fi produsă prin penetrare vaginală, anală și sex oral.

Cum ne ferim de infectarea cu Chlamydia?

Experții consideră că, la fel ca în alte STI, cea mai potrivită metodă este prezervativele . „Deși poate exista transmisie în preambulele penetrării, utilizarea sistematică și corectă a prezervativului reduce semnificativ riscul de a dobândi infecție cu Chlamydia”.

Pentru a depista această infecție, medicii recomandă analizele periodice la medicul ginecolog. Analizele sunt necesare atât la femei, cât și la bărbați.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share