Când va avea loc maratonul de vaccinare pentru rapel cu Sputnik V

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 17 iulie 2021, între orele 07:00-22:00, la Palatul Republicii (str. Maria Cebotari, 16) va avea loc Maratonul de vaccinare Chișinău pentru rapel (doza II) cu Sputnik V (urmare a evenimentului din 26 iunie, a.c.). Un anunț în acest sens fost făcut de către șeful-adjunct al Direcției generale asistenţă socială și sănătate, Boris Gîlca, în cadrul şedinţei operative săptămânale.

Acțiunea este organizată de APL Chișinău și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Totodată, menționăm că la maraton, toți doritorii se vor putea vaccina cu prima doză de alte vaccinuri antiCOVD-19 disponibile.

Potrivit lui Boris Gâlca, cca 72 de mii de persoane din municipiul Chișinău și-au administrat ambele doze de ser antiCOVID-19, iar rata de vaccinare constituie 25%. „Pentru a preveni răspândirea virusului și a fi în siguranţă, inclusiv contra noii tulpini Delta, trebuie să avem o rată de vaccinare de circa 80 la sută. Astfel că vom depune în continuare eforturi pentru a imuniza cât mai multe persoane împotriva coronavirusului”, a mai spus șeful-adjunct al Direcției generale asistenţă socială și sănătate.

Reiterăm că în capitală și suburbii sunt disponibile 70 de puncte de vaccinare împotriva COVID-19. De asemenea, oamenii pot merge pentru administrarea serului la Centrul municipal de vaccinare sau la cele două puncte mobile (autobuzul şi troleibuzul), care circulă zilnic prin oraş şi în suburbii. Mai mult, doritorii de a se vaccina pot solicita echipele mobile la domiciliu sau la locul de muncă.

Total
0
Shares
Total
0
Share