Economic

Când va fi semnat acordul dintre Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul asigurării sociale. Răspunsul președintelui

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a anunțat că, Acordul dintre Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul asigurării sociale, ar putea fi semnat în luna octombrie a acestui an, transmite Telegraph.md, cu referire la NTV

Șeful statului și-a exprimat speranța că acest document să fie semnat în cadrul ședinței comisiei interguvernamentale moldo-ruse și va fi ratificat până la sfârșitul acestui an.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Acordul vizează lucrătorii migranți din Republica Moldova care muncesc sau domiciliază pe teritoriul Rusiei. Documentul se va aplica pentru cetățenii moldoveni în următoarele cazuri: pensia pentru limită de vârstă, cea de dizabilitate, de urmaș, pensia și indemnizația de dizabilitate cauzată de accidente de muncă sau boli profesionale, ajutorul de deces.

Acordul va substitui actualul Acord între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind garanțiile drepturilor cetățenilor în domeniul asigurării cu pensii, semnat la 10 februarie 1995.

Citește și: Cât au economisit agenții economici din Moldova din anularea taxelor pentru export în Rusia

loading...

Comments are closed.