Alte știri

Când vor avea apă potabilă satele din lunca Prutului. Ion Chicu, în inspecție la Hâncești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de construcție a complexului de asigurare cu apă potabilă a satelor din lunca Prutului. La această etapă proiectul are obiectivul de a aproviziona cu apă potabilă 11 localități. Capacitatea de pompare a apei a complexului poate satisface necesitățile a cca 50 de mii de oameni.

În ultimile trei luni au fost executate lucrări de construcție și finisare a stației de pompare, au fost montate rețele electrice și echipamente electrice, executate 5 km de rețea în localitatea Bujor și alte lucrări în sumă de cca 8,7 milioane lei. Antreprenorul a informat despre evoluția lucrărilor și a menționat că restricțiile impuse în contextul pandemiei au întârziat livrarea unor echipamente.

Premierul a atras atenția asupra cerințelor de distanțare socială și întreprinderea măsurilor de protejare a oamenilor în procesul de executare a lucrărilor. „Conectarea gospodăriilor la apeduct în localități se face conform programului aprobat. Potențialul complexului permite extinderea rețelei de apeduct în alte localități și trebuie să pregătim următoarea fază a proiectului”, a menționat prim-ministrul.

Președintele raionului Hâncești a abordat subiectul construcției unui segment de 1,8 km de drum până la punctul de trecere a frontierei, important pentru 7 localități. A fost decis că lucrările vor fi pornite imediat ce va permite situația epidemiologică.

loading...

Comments are closed.