Candidat desemnat: ”Noua directivă a PAS pentru CEC este să elimine din cursa electorală cât mai mulți concurenți incomozi actualei guvernări”

Adrian Albu, deputat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și candidat desemnat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, a acuzat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de încercarea de a elimina concurența incomodă pentru guvernare în cadrul alegerilor locale generale.

Albu a afirmat că noua directivă a PAS pentru Comisia Electorală Centrală (CEC) are ca obiectiv principal restrângerea participării candidaților la alegeri și excluderea competitorilor incomozi din cursa electorală. Deputatul PSRM a subliniat importanța alegerilor libere și corecte pentru țara Moldovei, însă a acuzat actuala conducere a țării că transformă acest vis într-un coșmar, folosind influența politică asupra CEC.

Socialistul a adăugat că regulamentele din domeniul electoral devin tot mai neobișnuite și că acestea reflectă, în realitate, dorința partidului de guvernare de a-și îmbunătăți scorul electoral prin mijloace ilegale.

”Noua directivă a PAS pentru CEC – să scoată din cursa electorală cât mai mulți concurenți, incomozi guvernării.

Alegerile libere și corecte rămân pentru țara noastră un vis frumos, pe care actuala conducere de la Chișinău îl transformă în coșmar cu ajutorul Comisiei Electorale Centrale, controlate politic.

Ce se întâmplă în domeniul electoral, cu regulamente unul mai ciudat decât altul, este nimic altceva decât dorința partidului de guvernare de a-și îmbunătăți scorul electoral prin mijloace ilegale”, a declarat candidatul PSRM.

Total
0
Shares
Total
0
Share