Candidat la funcția de Primar al orașului Căușeni, acuzat de corupție. Iată despre cine este vorba

Critici dure la adresa lui Ion Ciontoloi și „brigada lui de pungași” care s-ar afla de 12 ani la conducerea Consiliului Raional Căușeni.

Acuzațiile vin din partea unui internaut care într-o postare pe facebook, întreabă: „Care credeți că este cea mai mare realizare a lui Ion Ciontoloi și brigada lui de pungași la conducerea Consiliului raional Căușeni în 12 ani de mandat?

Ion Ciontoloi, cel pe care-l acuză internautul, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în Legislatura 2005-2009 din partea Blocului Electoral Moldova Democrată. În 2010 Ciontoloi aderă la Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Din 2007 până în 2017, Ciontoloi a deținut funcția de Președintele Raionului Căușeni. Acum Ion Ciontoloi s-a lansat în campanie electorală ca și candidat la funcția de Primar al Orașului Căușeni, din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova.

În postarea internautului, vedem acuzații precum că „Complexul Sportiv Căușeni, costul inițial al proiectului 27 milioane lei, la final cheltuielile s-au ridică la aproximativ 47 milioane lei, cum se spune pe la noi “otkat” de 1 milion de euro.” Acesta îl mai întreabă pe Ciontoloi „când va ajunge Arhitectul șef pe mâna procurorilor, dvs o să stați în țară sau o să preferați să creșteți nepoții în București?

Autorul postării de pe facebook mai spune și despre „monumentul deportaților din or. Căușeni, peste 5 milioane lei, mai țineți minte cât ați șparlit 15 sau 20%, nu? Toată viața în “slujba cetățeanului” și cu proprietăți de milioane, cum oare ați reușit să furați ca-n Codru?! Piața Botna, Consum COOP, Magazinul Confort, Cafeneaua Frigușor, depozite, terenuri pentru construcții și zeci de terenuri arabile ș.a.m.d. ”

Internautul mai spune că și Sub-Zona Căușeni a Zonei Economice Libere Bălți care e amplasată pe un teren de 8.5 ha, 5.5 ha ar aparține familiei Ciontoloi.

„Ajunge!!! …ați furat până și banii alocați pentru elevii premianți la olimpiezile raionale și naționale…” conchide internautul.

Amintim că anterior, Ion Ciontoloi, a mai fost vizat într-o investigație jurnalistică a celor de la MoldovaCurată.MD. Jurnaliștii au scris că în anul 2005, când majoritatea parlamentară o formau comuniștii, care s-au aflat la putere în perioada 2001 – 2009, se arată că procurorul general de atunci, Valeriu Balaban, a venit in ședința plenară a Legislativului și a cerut ridicarea imunității parlamentare a lui Ion Ciontoloi, pentru a-l putea pune sub acuzare în câteva cauze penale.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share