Politic

Candidatul Nataliei Gavriliță la funcția de ministru de Interne a fost acuzat de cumătrism și că și-a ascuns averea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ana Revenco a fost propusă la funcția de ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Nataliei Gavriliță. Lista candidaților a fost publicată de TV8, postul de televiziune afiliat PAS și Maiei Sandu, transmite Telegraph.md

Anterior, când Revenco a fost numită în funcția de consilier prezidenția pe Securitate și Apărare Națională, jurnaliștii de investigație au scris că aceasta are probleme grave de integritate.

Pe lângă faptul că Ana Revenco a fost acuzată că a ajuns, în 2012, director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a MAI datorită relațiilor sale de rudenie cu Dorin Recean (fost membru PLDM și ministru de Interne), aceasta a intrat în vizorul organelor de drept după ce și-a ascuns averea.

Astfel, pe când activa la MAI, Revenco nu a indicat în declarația sa pentru anul 2013 un apartament de 144.9 m.p., trei încăperi nelocative, trei terenuri de tip grădină și un automobil. Tot în acea perioadă, inspectorii de integritate au constatat că Ana Revenco a ascuns 12 conturi bancare.

Candidatul la funcția de ministru de Interne a mai ascuns o cota-parte 20% în cadrul unui SRL și cotele-părți de 100% ale soțului în alte două companii. În urma acestor constatări, inspectorii au sesizat Procuratura Generală.

Citește și: VIDEO // Detalii despre rechemarea lui Ciocoi din funcția de ambasador: „A fost un moft de-a lui Plahotniuc”

loading...

Comments are closed.