Alte știri

Candu despre hotărârea CC: De la bun început am anunțat că vom bloca prin orice mijloace legale, referendumul lui Dodon!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit cu o reacție pe facebook, după hotărârea Curții Constituționale privind anularea referendumului consultativ pus la cale de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Curtea Constituțională a respins astăzi referendumul jinduit de președintele Igor Dodon. De la bun început, atât eu, cât și prim-ministrul, colegii din PDM, ne-am expus asupra neconstituționalității și lipsei de temei a demersului președintelui. Curtea Constituțională a așezat lucrurile pe făgașul lor legal și a dat un semnal clar președintelui că inițiativele nu pot să iasă din cadrul constituțional.
Am anunțat încă în momentul lansării inițiativei lui Igor Dodon că vom bloca prin orice mijloace legale desfășurarea pe bani publici, în fapt, a unei pre-campanii electorale a lui Dodon și PSRM.”, a scris Andrian Candu.

Amintim că Igor Dodon a semnat, în seara zilei de 28 martie 2017, un decret privind desfășurarea unui referendum republican consultativ. Liberalii au contestat decretul la scurt timp, pe data de 3 aprilie 2017.

loading...

Comments are closed.