Politică

Candu: Dodon riscă să fie suspendat din funcție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon a anunțat că nu va promulga „nici prima, nici a doua oară” inițiativa legislativă a democraților cu privire la securizarea spațiului informațional al R. Moldova prin eliminarea emisiunilor informative și analitice realizate în Federația Rusă și retransmise la noi în republică. Andrian Candu a ținut să-i amintească lui Dodon care îi sunt atribuțiile și ce sancțiuni riscă, în cazul în care va încăla Constituția. 

„Dumnealui ar trebui să decidă în ce țară trăiește și al cui președinte este și să nu uite că menirea sa din funcția pe care o deține este să depună toate eforturile pentru a apăra securitatea Moldovei, inclusiv din punct de vedere informațional. În privința promulgării sau nu a documentului, repet, Constituția prevede exact care sunt procedurile, inclusiv sancțiunile pentru președintele țării în caz de încălcare a Legii Supreme”, i-a răspuns Candu lui Dodon.

Menționăm că șeful statului a lăsat să se înțeleagă de mai multe ori că nu îi este frică de o eventuală suspendare din funcție de către Parlament.

loading...

Comments are closed.