Politic

Candu face glume pe seama uniformei de polițist a lui Năstase: Nu am înțeles, este vreun bal mascat la Guvern?

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce ieri ministrul de Interne Andrei Năstase s-a prezentat îmbrăcat în uniforma de polițist la ședința Guvernului, Andrian Candu a făcut haz pe seama acestui fapt. „Nu am înțeles, astăzi este vreun bal mascat la Guvern? Poate e vreun show de mascaradă”, a scris democratul pe facebook.

Însă dacă lăsam totuși glumele la o parte, Candu spune că ministru de interne a încălcat flagrant legea, și anume Codul Contravențional al Republicii Moldova, la Art. 324 (Uzurparea de calităţi oficiale), prevede că: “Uzurparea de calităţi oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităţilor publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoţită de săvîrşirea unei infracţiuni, se sancţionează cu amendă de la 30 la 80 de unităţi convenţionale.”

Potrivit lui Candu, „Alianța PSRM-ACUM a declarat, sus și tare, ca vor edifica un adevărat stat de drept. În acest “stat de drept” pe ministrul Năstase il va afecta legea contravenţională a Republicii Moldova? Probabil aceasta întrebare va rămâne doar una retorica”.

Și premierul Maia Sandu a făcut o glumă pe seama uniformei lui Năstase: „domnule ministru, nici nu v-am recunoscut”, a spus ea. Totodată, acest lucru a stârnit reacții amuzante pe facebook.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.