Alte știri

Andrian Candu și Pavel Filip boicotează ședința CSS convocată de Igor Dodon. Candu: Nu vom permite politizarea acestor ședințe!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip nu vor participa la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Decizia a fost luată după ce preşedintele Igor Dodon a inclus pe ordinea de zi a şedinţe subiectul privind decizia Guvernului de a-l declara persona non-grata pe vicepremierul rus Dmitrii Rogozin.

„Este un subiect de ţine de competenţa Guvernului şi nu a preşedintelui sau a Consiliului Suprem de Securitate. Punerea pe ordinea de zi a acestui subiect ni se pare o provocare. Nu vrem ca CSS să devină un instrument al confruntărilor geopolitice. Sunt multe alte subiecte care pot fi pe agenda consiliului”, a declarat preşedintele Parlamentului Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă.

Andrian Candu a ţinut să precizeze că Parlamentul şi Guvernul nu boicotează şedinţa CSS, ci doar nu vor participa la şedinţe atâta timp cât pe ordinea de zi nu vor fi incluse subiecte ce vizează direct securitatea ţării.

„Am luat decizia să nu participăm astăzi la CSS, nici Parlamentul şi nici Guvernul. Nu boicotăm CSS, dar vom participa când pe agendă vor fi subiectele de ţin de securitatea Republicii Moldova”, a precizat Candu.

Telegraph Moldova amintește că vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, după ce acesta a adus ofense poporului Republicii Moldova și a amenințat în repetate rânduri țara noastră cu război și sancțiuni economice.

loading...

Comments are closed.