Politic

Candu o cheamă pe Sandu să citească texte din manuale școlare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Adrian Candu s-a arătat indignat, astăzi, în cadrul ședinței comune cu Guvernul RM, de calitatea proastă a manualelor școlare. În replică, ministrul Educației și Cercetării, Monica Babuc, a declarat că în mare parte aceste probleme nu țin de Codul Educației, ci de profesionalitatea autorilor acestor texte, care au fost elaborate în perioada când la șefia Ministerului era Maia Sandu.

„Probabil ar fi cazul ca la următoarele audieri să o invităm și pe doamna Maia Sandu și să ne citească ea un text pe care l-am descoperit într-un manual pentru clasa doua, unde băiatul avea de citit un text. Sincer eu l-am citit de zece ori și nu am înțeles nimic. Am impresia că trebuie să ai chiar studii academice ca să înțelegi ceea ce le este dat la copii de opt ani. Poate Maia Sandu ar putea să ne lumineze. Doar dacă o să se elibereze de la ANRE”, a declarat Candu, mai în glumă mai în serios.

Babuc menționat că nu doar inexactitatea și lizibilitatea din manuale îngreunează activitatea elevilor, dar și greșelile elimentare, care se regăsesc în cărțile de geografie. În acest sens, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării trebuie să reediteze mai multe manulae școlare.

loading...

Comments are closed.