Caniculă extremă în Italia: Se așteaptă temperaturi de 42 de grade Celsius în weekend

Italia se așteaptă la un nou val de caniculă. Meteorologii anunță că temperaturile vor atinge în weekend 42 de grade Celsius. La începutul săptămânii, peninsula a fost lovită de precipitații abundente, care au provocat inundații în regiuni din nord și centru, precum Toscana sau sudul Piemontului.

În regiunile nordice ale Italiei se vor înregistra temperaturi de 35 de grade Celsius. Mai la sud, însă, va fi și mai cald. 42 de grade Celsius sunt așteptate în regiunea Sicilia.

„Bătrânii nu ar trebui să iasă pe stradă decât dacă trebuie neapărat, iar cei care ies ar trebui să bea multe lichide. Cei care pot ar trebui să meargă la plajă și să se răcorească”, a menționat un localnic

Autoritățile locale sunt pregătite să acorde ajutor persoanelor vulnerabile afectate de căldură, în special celor în vârstă.

„Am crescut orele de disponibilitate, de la 08:00 la 20:00, șapte zile pe săptămână, pentru cazurile de complexitate redusă în camerele de urgență. De asemenea, garantăm disponibilitatea unităților de îngrijire continuă, noaptea și în timpul sărbătorilor”, a spus Ciro Verdoliva, director executiv al Agenției de Sănătate Napoli:

Medicii avertizează asupra măsurilor de protecție împotriva căldurii extreme și îi sfătuiesc pe oameni să se hidrateze și să stea la adăpost atunci când razele soarelui sunt puternice.

Total
0
Shares
Total
0
Share