Alte știri

Caniculă în Europa – Temperaturi de până la 45 de grade Celsius aşteptate în Franţa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Temperaturi extrem de ridicate sunt aşteptate vineri în sudul Europei, cu valori ce ar putea atinge 45 de grade Celsius în Franţa, temperatură niciodată înregistrată până acum în această ţară, a anunţat joi serviciului meteorologic Meteo France, relatează Agerpres.ro

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Franţa a fost de 44,1 grade Celsius, măsurată în sudul Franţei, în regiunea oraşelor Montpellier şi Nîmes, în timpul unui val de caniculă, în august 2003.

Depăşirea acestei temperaturi record la începutul anului ar fi ceva excepţional”, a afirmat Christelle Robert de la Meteo France.

Deja joi, în aceeaşi regiune, termometrul a urcat până la 43,5 grade Celsius în satul Montclus. Şi niciodată nu a fost atât de cald în Clermont-Ferrand (centru): 40,9 grade Celsius.

Patru departamente din sudul Franţei se află sub „cod roşu de caniculă”, o situaţie nemaiîntâlnită până acum.

Excursiile şcolare şi evenimentele festive vor fi anulate sau amânate, cu excepţia cazului în care sunt organizate în locuri răcoroase, fără a necesita deplasare prin căldură”, a declarat ministrul sănătăţii, Agnes Buzyn.

Acest gen de episod de caniculă, cu care Franţa nu este foarte obişnuită, este probabil să se repete ca urmare a încălzirii globale, a declarat preşedintele Emmanuel Macron.

Trebuie să ne schimbăm organizarea, modul de lucru (…) să le construim diferit”, a declarat Macron la Tokyo, subliniind necesitatea de „adaptare a societăţii şi a practicilor sale”.

loading...

Comments are closed.