Social

Cannabis în valoare de 30 000 lei, depistat la Trușeni, crescând printre porumb

Pinterest LinkedIn Tumblr

Operațiunea ,,MAC-2020’’, demarată de către Inspectoratul General al Poliției, având ca scop primordial depistarea plantațiilor de cânepă și identificarea persoanelor implicate la cultivarea acestora este în plină desfășurare.

Astfel, în cadrul operațiunii, polițiștii secției investigare infracțiuni a sectorului Buiucani de comun cu angajații din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au demarat măsuri speciale de investigație în com. Trușeni, unde au depistat 42 plante de ,,Cannabis”.

Plantele de ,,Cannabis”, au fost depistate de polițiști pe un lot de pământ arabil pe care creșteau plante de porumb și care erau cultivate și îngrijite corespunzător. Lotul de pământ arabil era îngrijit de un bărbat în vârstă de 69 de ani, locuitor a comunei Trușeni mun. Chișinău.

Toate plantele depistate de polițiști au fost smulse, ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei specializate. În cazul în care s-ar fi reușit comercializarea acestora el ar fi obținut un profit de peste 30 000 lei.

Conform legislației în vigoare, persoana vinovată riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 20 000 lei la 35 000 sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 150 de ore sau închisore de până la 1 an.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale ,,MAC 2020,, au ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

loading...

Comments are closed.