Politic

Cântăreț din România, folosit într-un act de propagandă de Platforma DA: „îi dau în judecată”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bloggerul Denis Rusu a descoperit identitatea unui troll din Moldova, care se ascunde pe Facebook după numele de Andrei Petru. Numele real al trollului este Andrei Petică din Molovata Nouă, Dubăsari. În acest context, bloggerul amintește că Andrei Petru face propagandă pe facebook pentru Partidul lui Andrei Năstase, iar acest lucru a fost observat și de persoana a cărei identitate o furată acest troll. Este vorba de interpretul din România Cristi Nistor, care a cerut lămurire de la conducerea partidului DA, însă aceștia au refuzat să vină cu vreo explicație.

Deoarece a primit un răspuns negativ de la Platforma DA, Cristi Nistor a decis ca să-i atace în instanță pe cei care fac propagandă utilizând imaginea sa.

„În atenția presei și a oamenilor de pe pagina mea. Din păcate, mă aflu în mijlocul unui scandal politic, în Republica Moldova, deoarece imaginea mi-a fost furată de către un presupus, Andrei Petică, și folosită întru susținerea candidatului platformei DA la primăria Chișinăului, Andrei Năstase. Țin, pe această cale, să le mulțumesc jurnaliștilor moldoveni care au făcut „săpături”, descoperind astfel falsul și făcându-l public. Toată această susținere mascată, ascunsă în spatele pozei mele, este făcută de un anume cont „Andrei Petru”. Dacă asta nu era de ajuns, modul internautului de a-și susține candidatul nu este unul foarte ortodox, ci deseori, agresiv sau insultător, ascunzându-se mișelește în spatele pozei mele, petru a fi ferit de eventuale urmări”, a scris Cristi Nistor pe pagina sa oficială de Facebook.

Din păcate, imaginea cântărețului român este lezată constant, foarte mulți moldoveni care nu-l cunosc crezând că el este imaginea reală a pretinsului „Andrei Petru”. Ce este și mai ciudat este faptul că inclusiv vicepreședinta partidului cu pricina (Inga Grigoriu) afirmă într-un comentariu despre contul „Andrei Petru”, că în poză:” este om real, om de treabă din Transnistria”.

„Se pare că internautul se bucură de o susținere de la un înalt nivel din cadrul partidului. Mai mult decât atât, solicitat să dea informații despre cazul discutat, partidul nu a vrut să ofere vreo lămurire. Pentru că lucrurile au depășit limita bunului simț, pentru că problema poate fi deja pusă vizavi de integritatea mea, la o eventuală vizită în Moldova și pentru că la somațiile oamenilor internautul nu a vrut să schimbe poza, declarând cu batjocură și tupeu că datorită lui am ajuns cunoscut în Moldova, am făcut deja demersurile legale pentru o lămurire a problemei în instanță”, a afirmat Cristi Nistor. 

Totodată el a ținut să-și ceară scuze public față de moldovenii care s-au simțit lezați de acest cont, crezând că este el, și a rugat înlăturarea pozei sale de pe orice alt profil Facebook.

sursa: https://www.facebook.com/mrcristinistor/posts/1906629979356442

Deci liderul Platformei DA și armata sa de trolli vor fi chemați în judecată peste Prut. Astfel bloggerul Denis Rusu crede că acum poate vor înțelege și moldovenii de unde are Năstase like-uri pe facebook.

loading...

Comments are closed.