Captură de cocaină la intrarea în România

La data de 01.02.2024, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au depistat un cetăţean român care se deplasa cu un autoturism, în care a fost găsit aproape un kilogram de cocaină (850 g).

Acesta s-a prezentat, în jurul orei 14.00, pe sensul de intrare în ţară dinspre Bulgaria, iar ca urmare a verificărilor suplimentare efectuate de către poliţiştii de frontieră în linia a II-a de control, sub bancheta din spate a autovehiculului, a fost descoperită o pungă din plastic în care se aflau patru pachete de formă dreptunghiulară, sigilate cu bandă adezivă, conţinând cocaină.

În cauză au fost sesizaţi procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală care au reținut faptul că cele peste 850 grame de cocaină (drog de mare risc), au fost introduse de inculpat pe teritoriul României, ascunse în autoturism, fiind destinate comercializării.

Faţă de această situaţie, procurorii DIICOT au dispus reținerea pe o durată de 24 de ore a inculpatului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Total
0
Shares
Total
0
Share