Externe

Captură istorică de droguri: 1,3 tone de heroină descoperite la bordul unei nave!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproape 1,3 tone de heroină au fost descoperite la bordul unei nave, în ceea ce pare a fi cea mai mare captură de astfel de droguri din istoria Marii Britanii.

Valoarea de piață a drogurilor este estimată la 120 de milioane de lire sterline. Ele au fost găsite la bordul unui vas ancorat în portul Felixstowe, din Suffolk, ascunse în prosoape și halate de baie, notează Protv.ro

Ofițerilor le-a luat șase ore să scoată toate pachetele de droguri, ce cântăreau în total 1.297 de kilograme. Asta se întâmpla pe 2 august.

Ei au pus apoi containerul la loc pe nava care și-a continuat drumul până spre Antwerp, unde a ajuns două zile mai târziu. Întregul traseu a fost urmărit atent de forțele de securitate.

Containerul a fost apoi transportat cu un camion la un depozit din orașul-port olandez Rotterdam, unde agenții au arestat patru indivizi ce intenționau să descarce drogurile.

Pachetele ar fi fost trimise din Pakistan.

 

Este „o captură record de heroină în istoria Marii Britanii și una dintre cele mai mari din Europa”, a declarat Matt Horne, director adjunct în cadrul Agenţiei Naţionale de Combatere a Criminalităţii Organizate din Marea Britanie.

„Această captură, dar și altele recente, demonstrează pericolul în fața căruia ne aflăm. Putem fi siguri că o parte din aceste droguri ar fi fost vândute în Marea Britanie, crescând valul de violență și exploatare. Comerțul cu heroină alimentează depedența și pune în pericol viețile consumatorilor. În plus, crește rata criminalității, fapt ce-i determină pe oameni să se simtă tot mai mult în nesiguranță, atât în locuințele lor, cât și în comunitate”, a explicat Matt Horne.

loading...

Comments are closed.