VIDEO // Captură uriașă de droguri la Aeroportul Internațional Chișinău

Funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău au curmat o tentativă de introducere ilicită în țară a 15,6 kg droguri de tip ”MDMA” substanță pură, ce este folosită la fabricarea pastilelor ecstasy. Conform estimărilor specialiștilor, din cantitatea depistată de drog în stare pură puteau fi fabricate pastile ecstasy cu o valoare pe piața neagră de peste 50 milioane de lei.

Documentat pe caz este un cetățean al Israelului, în vârstă de 32 de ani, care a sosit în Republica Moldova cu ruta Amsterdam – Chișinău și a comunicat controlului vamal că nu are nimic de declarat. Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali au dispus efectuarea controlului fizic al bagajului bărbatului, iar în rezultat au fost depistate 3 cutii sigilate, cu inscripția hrană pentru animale, însă în interiorul acestora, au fost depistate droguri în stare pură.

În cadrul acțiunilor premergătoare, ofițerii Departamentului antifraudă și conformare de comun cu procurorii PCCOCS, au pus în aplicare cinci percheziții în mun. Chișinău, la potențialele persoane care ar avea tangență cu cazul dat și în rezultat au ridicat purtători de informații și înscrisuri de ciornă.

De menționat că, persoana bănuită a fost reținută, iar în baza mandatului Judecătoriei Chișinău aceasta a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile.

Acțiunile procesual-penale continuă, iar persoana bănuită la această etapă se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Urmare a avansării investigațiilor pe dosar, autoritatea de investigație va face publice informații de impact social major, cu asigurarea drepturilor părților.

Total
0
Shares
Total
0
Share