Alte știri

Care este situaţia epidemiologică COVID-19 din 18 aprilie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până la ziua de azi, a fost înregistrate 2264 cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care 2129 confirmate prin laborator și 135 cazuri confirmate clinic-epidemiologic, transmite Telegraph.md cu referire la comunicatul de presă al MSMPS.

În Transnistria sunt înregistrate 212 cazuri de COVID-19.

La momentul actual sunt internați 70 copii infectați cu noul coronavirus.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 200- stare gravă (dintre care 10 persoane sunt conectate la aparate de respirație artificială), 523- stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 a fost internați 76 pacienți cu suspecție la COVID-19.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost externate 115 persoane. Pâna la ziua de azi, 391 persoane au fost tratate, iar 56 persoane au decedat din cauza COVID-19.

Din numărul total de cazuri, 585 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 200, medici – 155, felceri – 43, personal auxiliar – 176, farmaciști – 10, paramedici – 1.Cele mai multe cazuri fiind înregistrate în rândul personalului medical al spitalului și asistenței medicale urgente din Soroca- 116, Fălești- 37, Glodeni- 34. În total, 47 angajați ai sistemului de sănătate au fost tratați și externați.

La briefingul din această dimineață, a participat Gheorghe Țurcanu, directorul Spitalului MSMPS, care a prezentat situația actuală în instituție. Acesta a apreciat colaborarea eficientă cu autoritățile publice și instituțiile medicale strategice. În cadrul instituției, o echipă de circa 400 medici sunt implicați în tratarea pacienților cu COVID-19. Acesta este dotat cu echipamente de protecție individuală.

Directorul a propus implicarea specialiștilor Universității de Stat de Medicină și Farmacie și Secției Medicale a Academiei de Științei a Moldovei în tratarea pacienților cu comorbidităţi, pozitivi la COVID-19.

Având în vedere că suntem în ajunul Paștelui, directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună a recomandat populației să adopte un mod sănătos de viață, să consume cantități minime de produse alimentare și păstrarea acestora în condiții frigorifice pentru o perioadă scurtă de timp.

Viorica Dumbrăveanu: “Suntem în ajunul sfintelor sărbători de Paști. Contribuiți direct la sănătatea celor dragi, nu mergeți să-i vizitați. Vă îndemn să întâlnim sărbătorile Pascale, acasă. Să aducem lumina învierii și pentru sistemul medical“.

Citește și: FMI a aprobat un credit de urgență pentru Republica Moldova

loading...

Comments are closed.