Editoriale

Care sunt adevăratele motive ale sesizării depuse la CC de către PRO MOLDOVA privind Procuratura Generală

Pinterest LinkedIn Tumblr

După cum bine știm, la 21 mai 2020 Curtea Constituțională va examina constituționalitatea unor prevederi din Legea nr. 3 din 25.02.2016 cu privire la Procuratură, a Hotărârii Parlamentului nr. 101 din 30.07.2019 privind înaintarea candidatului la funcția de Procuror General interimar al RM și a Decretului Președintelui RM nr. 1232-VIII din 31.07.2019 privind desemnarea domnului Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar.

Cu toții înțelegem că autorii sesizării, printre care regăsim întrunit grupul „Pro Moldova” Andrian Candu, Serghei Sîrbu și Vladimir Cebotari, își doresc mai cu seamă destabilizarea instituției Procuraturii Generale, decît să afle cît de constituționale sunt normele criticate.

Se pare că, declarațiile făcute recent de către Procurorul General, potrivit căror beneficiar al fraudei din sistemul bancar se face Vlad Plahotniuc, au generat lamentări pentru eminențele cenușii, pentru păpușari, dar și pentru „scriitorii” de serviciu ai regimului oligarhic, iar celor ce le „ardea” dorsala nu le mai ajută nici detașamentul de pompieri.

Declarațiile Procurorului General nu au convins infractorii să se predea organelor de urmărire penală, ci dimpotrivă au alimentat dragostea platonică a acestora față de judecătorii constituționali. Or, mulți dintre magistrații Înaltei Curți au devenit tot mai căutați și invitați la discuții informale de către politicienii refugiați și tentaculele lor din Chișinău.

Deși este dificil de apreciat dacă Înalta Curtea va demonstra verticalitate și va respinge strategiile mercantile ale actorilor ce simt mirosul de ars, dar mai cu seamă mirosul carcerei. Ceea ce au scăpat din vedere politicienii emotivi, este faptul că hotărîrile Curții Constituționale produc efecte doar pe viitor, iar acrobațiile juridice nu sunt altceva decît o dovadă a infantilității, sau poate doar o invitație la teatrul absurdului în regie autohtonă.

Sursa/Autor: Lustrația

loading...

Comments are closed.