Social

Caritas Cehia și teatrul M.A.D.E. organizează un turneu național de teatru pentru incluziunea socială a refugiaților ucraineni

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada ianuarie-februarie 2023, Caritas Cehia va organiza prezentarea gratuită a spectacolului „CEI DOI”, în 7 orașe din Moldova: Chișinău, Anenii Noi, Criuleni, Bălți, Strășeni, Ceadîr-Lunga, Ștefan Vodă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Spectacolul se adresează tuturor locuitorilor din Moldova, inclusiv refugiaților ucraineni și are menirea de a facilita coeziunea socială între grupuri de etnii, religii, viziuni politice diferite, precum și oferirea unui mediu recreațional și de bunăstare psihologică pentru localnici și persoanele refugiate din Ucraina.

Intrarea la spectacole va fi gratuită și se va face în baza unei înregistrări prealabile aici: https://bit.ly/3QOJuSC

Premiera spectacolului „CEI DOI” va avea loc la 31 ianuarie 2023, ora 18:30, la Teatrul Fără Nume, situat pe strada Sfatul Țării 18, or. Chișinău.

Următoarele reprezentări teatrale vor avea loc conform calendarului:

  • 09.02.23 |ora 15.00 – or. Strășeni, Casa de Cultură, str. Ștefan cel Mare 70
  • 10.02.23 | ora 16.00 – or. Criuleni, Centrul de Cultură şi Tineret ,,Gr. Sîrbu”, str.31 august, nr. 100
  • 15.02.23 | ora 16.00 – or. Anenii Noi, Casa de Cultură, str. Suvorov, 7
  • 16.02.23 | ora 16.00 – or. Stefan Voda, Casa de cultura Strada 31 August 1989, nr. 2

Fiecare spectacol va fi urmat de o discuție liberă pe marginea temei pe care o abordează piesa.

Producția „CEI DOI” este un spectacol după „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, în regia lui Ianoș Petrașcu, prin care se abordează problema cooperării și echității sociale.

Arta și cultura joacă un rol important în procesul de integrare al refugiaților în comunitățile locale. Cultura îi ajută pe refugiați să înțeleagă mai bine noul lor mediu, noul context socio cultural și contribuie astfel la construirea unei societăți mai un ite și mai deschise.

„Teatrul fără cuvinte este o formă de artă care depășind barierele lingvistice, ne ajută să evităm conflictele și chiar să le soluționăm. Caritas Cehia a ales să realizeze un turneu național de teatru, în parteneriat cu echipa M.A.D.E., pentru a facilita coeziunea socială dintre ucraineni și moldoveni ceea ce ar permite prevenirea discriminării persoanelor pe criterii de identitate culturală sau statut socio-economic.” a relatat managerul proiectul de ajutor umanitar pentru refugiații ucraineni, Cristina Rogojina (Caritas Cehia).

loading...

Comments are closed.