Alte știri

Carnagiu la o nuntă în Afganistan. Cel puțin șapte persoane au fost omorâte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puţin 13 persoane au murit duminică în Afganistan în urma unui atac de mortier care a lovit o nuntă şi a exploziei unei bombe plasate lângă o linie de cale ferată, în două incidente separate.

În provincia Kapisa din nord-estul Afganistanului, cel puţin şapte civili au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi după ce un proiectil de mortier a lovit o petrecere de nuntă în districtul Tagab, au confirmat mai mulţi oficiali locali, potrivit Agerpres.

Incidentul a avut loc sâmbătă seara, în timpul unor confruntări între forţele guvernamentale şi cele ale talibanilor în districtul disputat. Ambele părţi s-au acuzat reciproc de incident.

În provincia vestică Herat, şase membri ai forţelor de securitate care păzeau o linie de cale ferată ce făcea legătura între Afganistan şi Iran au fost ucişi în explozia unei bombe plasate la marginea drumului, în districtul Ghoryan, a anunţat guvernatorul provinciei Wahid Qatali.

Autorităţile feroviare afgane au confirmat de asemenea incidentul.

Bombele plasate pe marginea drumurilor sunt arma predilectă a talibanilor pentru a ţinti forţe pro-guvernamentale pe teritoriul ţării.

Violenţele s-au intensificat în Afganistan după ce SUA şi NATO au început retragerea trupelor lor din această ţară. Talibanii au fost acuzaţi că vizează personalităţi afgane, în special jurnalişti, judecători, activişti civili şi politicieni, într-un val de asasinate ţintite la Kabul şi în alte oraşe.

În timp ce violenţele se intensifică, armata americană continuă să-şi retragă cei 2.500 de soldaţi rămaşi în ţară. Luna trecută, preşedintele Joe Biden a ordonat armatei americane să finalizeze retragerea tuturor trupelor până la 11 septembrie, ceea ce va pune capăt implicării Statelor Unite pe teren într-un război care a început cu aproape 20 de ani în urmă, după atentatele de la 11 septembrie 2001.

loading...

Comments are closed.