Carp, candidatul PAS: “Sunt multe de făcut și noi o să facem din Chișinău – un hub European de dezvoltare economică – cu afaceri susținute, locuri de muncă, parcuri industriale și investiții!“

Pentru a se dezvolta, agenții economici din Chișinău au nevoie de un mediu de afaceri stabil și predictibil. Primăria trebuie să acorde o atenție specială digitalizării proceselor administrative pentru a reduce birocrația, trebuie să investim în infrastructură, inclusiv în drumuri și căi de acces, pentru a atrage investitorii și a genera noi locuri de muncă.

„Îmi doresc să creăm un parc industrial, care să devină o platformă de creștere economică, dar și să asigure cel puțin 2.000 de noi locuri de muncă. Acest proiect poate fi realizat și pe Strada Industrială și în zona străzii Varnița sau în zona străzii Mesager.

După exemplul altor țări, trebuie să dezvoltăm huburi economice nișate pe domenii, unde toți investitorii locali și străini își pot transfera business-urile. În parteneriat cu Autoritățile Centrale vom asigura condiții profitabile pentru investitori și îi putem susține, ca să devină parte a economiei Republicii Moldova, fără birocrație și favoritism.

Agenții economici din municipiu trebuie susținuți prin programe economice locale dedicate și desigur printr-o abordare pro-business, prin garantarea unei predictibilității, trei exemple care par mici, dar importante și care o să influențeze dezvoltarea economică: digitalizarea procesului de eliberare a actelor permisive, aprobarea multianuală a taxelor locale și infrastructură, multă infrastructură – sau dacă mai popular să o numim – civilizație! Simplu, nu?

Sunt multe de făcut și noi o să facem din Chișinău – un hub European de dezvoltare economică – cu afaceri susținute, locuri de muncă, parcuri industriale și investiții!”, a declarat Carp Lilian, candidatul PAS la funcția de Primar General al Municipiului Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share