Economic

Cât costă lotul de consumabile cumpărat din China

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lotul de consumabile importat din China de către țara noastră a costat 60 426 247 lei.

Cifra a fost oferită de către șeful statului, Igor Dodon, prezent astăzi la emisiunea  un Interviu, în studioul UNIMEDIA.

„Fără costul mărfii comandate de patru farmacii, adițional, lotul importat din China a costat 60 426 247 lei”, a spus Igor Dodon.

Potrivit datelor oferite de președinte, 14 082 413 lei sunt bani din donații, iar restul sumei a fost acoperită din bugetul de stat, în total fiind vorba de 46 343 834 lei.

Lotul din China a ajuns în seara lui 19 aprilie pe aeroportul din Chișinău, fiind adus de către un avion rusesc, oferit gratuit de autoritățile de la Kremlin.

Acesta include peste 80 mii de kituri de extracție, peste 280 mii de respiratoare KN 95, peste 600 mii de perechi de mănuși medicale, 50 mii tuburi de prelevare, mii de ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție. La fel, lotul conține peste 80 de mii de teste de depistare a infecției de Covid-19.

Citește și: Ministrul Afacerilor Externe, despre asistenţa financiară acordată R. Moldova în contextul luptei împotriva pandemiei

loading...

Comments are closed.