Cât costă preschimbarea permisului de conducere moldovenesc în românesc

Preschimbarea permisului de conducere moldovenesc în românesc este o procedură legală, la care pot apela persoanele cu dubla cetățenie și care dețin un buletin de identitate românesc. Avantajul preschimbării permisului este că vei obține un permis european, fără a mai susține examene din nou. Tot ce trebuie să faci este să depui dosarul la instituția responsabilă din România, iar apoi să-ți ridici noul tău permis.

În ce constă procedura de preschimbarea permisului de conducere?

Procedura de preschimbare a permisului este destul de simplă, doar că implică anumiți pași, ce trebuie respectați.

În primul rând, vei forma un dosar cu acte solicitate și vei perfecta fișa medicală la o clinică autorizată din România. Apoi, vei depune cererea și actele la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, conform domiciliului tău din România. Peste o perioadă va trebui să revii pentru a-ți ridica permisul românesc.

Ce este important să ții cont de faptul că, odată cu cererea de preschimbare vei depune și permisul tău de conducere moldovenesc. Aceasta pentru că, potrivit legii, nu poți deține două permise concomitent.

Cât costă preschimbarea permisului de conducere moldovenesc în românesc?

Cheltuielile pe care le vei suporta vor include taxa impusă de către statul român pentru perfectarea permisului propriu zis, taxa pentru perfectarea fișei medicale, precum și costurile de deplasare în România ca să depui cererea și, mai târziu, să-ți ridici documentul perfectat.

Taxele nu sunt atât de mari ca să devină o povară. Iată de ce, problema financiară nu trebuie să te împiedice în procesul de perfectare a permisului de conducere. Mai ales că, odată ce ai un carnet auto eliberat de statul român, obții o serie de avantaje. Acesta este valabil în toate țările membre ale Uniunii Europene, unde ai posibilitatea să te angajezi legal, în calitate de conducător auto, în funcție de categoria și atestate profesionale pe care le posezi.

Deci, să facem un calcul. Taxa preschimbare permis moldovenesc în românesc este de 89 de lei românești, echivalentul a 350 de lei moldovenești sau circa 18 euro.

Pentru controlul medical și obținerea fișei medicale la o clinică autorizată din România vei mai achita între 100 – 250 de lei românești sau între 500 și 2000 de lei moldovenești, în funcție de unitatea autorizată și categoria pe care o soliciți.

Înafara taxei obligatorii care trebuie achitate la preschimbarea permisului de conducere moldovenesc în românesc, vei suporta și niște cheltuieli de transport până în România. Biletul pentru o călătorie cu autobuzul spre București, din gară, vei achita 1200 de lei tur/retur. Ține cont că vei face cel puțin 2 drumuri în România – pentru a depune cererea și pentru a-ți ridica permisul perfectat. În cazul în care nu vei reuși însă să treci toți medicii și să depui cererea într-o  zi, vei mai avea nevoie de cazare sau vei mai face un drum suplimentar.

Cât timp durează până obții permisul românesc?

Specificul procedurii de preschimbare a permisului este că nu există un termen fix când va fi emis actul. Aceasta pentru că autoritățile din România vor remite permisul tău moldovenesc în Republica Moldova și vor face mai multe demersuri pentru a verifica legalitatea actului tău. Abia după ce vor primi avizele necesare, vor trece la perfectarea propriu-zisă a carnetului auto românesc.

Aproximativ, preschimbarea durează în jur de 4-5 luni, iar dacă apelezi la procedura de urgentare prin misiune diplomatică – de la 2 săptămâni până la 2 luni. Astfel, s-ar putea să tot vizitezi de câteva ori Serviciul Public Comunitar – Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule pentru a afla statutul solicitării tale.

Cum te ajută JustConsult să obții rapid și ușor permisul de conducere românesc?

Dacă alegi să-ți perfectezi permisul de conducere românesc de sine stătător, va trebui să ții cont toate aspectele: să te asiguri că ai toate actele la dosar; să prinzi programare la instituția din România; să identifici clinica autorizată din orașul unde vei depune cererea; să treci toți medicii pentru perfectarea fișei medicale; să identifici transport tur/retur spre România. Dacă nu reușești să perfectezi fișa medicală într-o zi, vei căuta cazare în România. În plus, peste câteva luni, vei mai reveni la instituție pentru a verifica dacă permisul deja este perfectat, iar la final – pentru a-l ridica.

Poți însă scăpa de toate aceste griji. Apelează la compania juridică JustConsult, care te va ajuta să preschimbi rapid, ușor și legal permisul de conducere.

JustConsult are grijă ca actele tale să corespundă cerințelor de preschimbare a permisului de conducere. Te programăm online pentru depunerea dosarului și îți oferim transport confortabil până în România, tur-retur.

Te programăm din timp la o clinică de specialitate autorizată, unde vei obține fișa medicală într-o zi, absolut legal. Ești scutit de a sta la cozi interminabile și a pierde timp și bani.

Suportul JustConsut îl vei simți până în momentul în care vei avea permisul de conducere românesc în buzunar. Ba mai mult, verificăm periodic dacă permisul tău este perfectat și ți-l aducem în Republica Moldova, la unul dintre oficiile JustConsult de la Chișinău, Bălți sau Cahul.

La solicitare, îți vom livra permisul românesc chiar acasă la tine sau, dacă nu te afli în Moldova – în orice țară unde ești stabilit.

Cu JustConsult ai garanții juridice că totul e legal

JustConsult oferă garanții juridice pentru fiecare serviciu sau act perfectat.

  • Ai garanții de executare a tuturor angajamentelor, printr-un contract pe care îl vei semna chiar de la început.
  • Bon fiscal pentru fiecare plată efectuată
  • Siguranța datelor personale. În domeniul cetățeniei române, JustConsult este unica compania din Republica Moldova, înregistrată în calitate de operator de date cu caracter personal.
  • Parc de transport propriu. JustConsult efectuează toate cursele spre România cu microbuze confortabile și sigure.

JustConsult îți vine în ajutor și te scutește de drumuri în plus, nervi și timp pierdut. Completează pe justconsult.md formularul, iar noi te vom contacta.

Cu JustConsult perfectezi ușor și legal acte românești. Sună acum la numărul de telefon 022 10 50 80 pentru a primi o consultație chiar acum, în care ți se va explica întreaga procedură pentru schimbarea permisului de conducere moldovenesc în românesc și pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Total
0
Shares
Total
0
Share