Externe

Catastrofă aeriană: Un avion de vânătoare s-a prăbușit din cauza unei păsari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un avion de vanatoare suedez s-a prabusit, marti, in sudul Suediei, dupa ce s-a izbit de o pasare. „Este vorba de o coliziune cu o pasăre. Pilotul a trebuit să se catapulteze’’, a declarat pentru presa Johan Lundgren, purtător de cuvânt al forţelor armate suedeze.

Accidentul s-a produs la o distanţă de 8 kilometri nord de o bază aeriană militară, un loc izolat şi împădurit din apropiere de oraşul Ronneby, în sudul Suediei, fără să se înregistreze victime. Pilotul efectua o misiune de antrenament cu un Jas Gripen, un avion de vânătoare fabricat de către producătorul suedez Saab. El a fost transportat la spital pentru a efectua o serie de examene.

Nu este ceva rar ca avioane să intre în coliziune cu păsări în Suedia, unde 400 de incidente de acest fel au loc în fiecare an, a declarat un analist de la Agenţia suedeză de Transporturi, Charlotte Billgren, contactată de către agenţia de presă TT.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.