Social

Câte cereri pe zi se depun la consulatele României din R. Moldova? Răspunsul aici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii R. Moldova depun zilnic la consulatele României de pe teritoriul R. Moldova circa 1 000 de cereri, ceea ce reprezintă un număr foarte mare de solicitări, a declarat Ambasadorul Romaniei în Moldova, Daniel Ioniță.

Într-o conferință de presă susținută la Chișinău, diplomatul a ținut să amintească ultimele acte aprobate de autoritățile de la București pentru simplificarea procedurilor care vizează obținerea de acte românești, inclusiv de către cetățenii R. Moldova.

„România a venit în sprijitul cetățenilor din R. Moldova printr-o serie de acte care facilitează sau simplifică anumite proceduri de obținere a cetățeniei române sau alte documente românești”, a declarat Ioniță.

Printre acestea, ambasadorul a amintit revizuirea Legii cu privire la cetățenia română care vizează minorii ce nu au fost incluși în dosarele de redobândire a cetățeniei de către părinții lor, dar și decizia potrivit căreia cetățenii R. Moldova pot depune cereri de înscriere sau transcriere a certificatelor de naștere sau de căsătorie la toate oficiile de stare civilă de pe teritoriul României, pentru a evita cozile de la Chișinău, Bălți sau Cahul. În ultimul caz este nevoie de prezența obligatorie a celui care solicită actele.

daniel ionita, ambasada romaniei in moldova, colaborare moldo-romana

loading...

Comments are closed.