Câteva ambulanțe dotate cu echipament de ultimă generație vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară

Nouă ambulanțe moderne vor fi distribuite instituțiilor medicale din Republica Moldova. Acestea au fost procurate de Fondul ONU pentru Populație din resursele Uniunii Europene, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății. Potrivit acestora, donația va spori accesul femeilor însărcinate la servicii medicale de urgență și va îmbunătăți sistemul de îngrijire perinatală.

Ambulanțele donate astăzi sunt dotate cu echipament de ultimă generație, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, subliniind că acest eveniment reprezintă un pas puternic spre un sistem mult mai modern.

Potrivit acesteia, ambulanțele vor ajunge în câteva spitale din Chișinău, Bălți și din raioanele țării.

„Anunțăm distribuirea a nouă ambulanțe de tip A, care vor organiza și vor realiza toate transferurile rapide între spitale la necesitatea spitalului, ca să contribuie la un acces sporit de înaltă calitate atât pentru populația Republicii Moldova, cât și pentru refugiații ucraineni care se află aici. Ambulanțele sunt dotate cu echipament conform standardelor înalte de transport A al pacienților”, a declarat Ala Nemerenco.

Reprezentanta rezidentă a Fondului ONU pentru Populație în Republica Moldova, Nigina Abaszada, a subliniat că aceste ambulanțe vor spori accesul femeilor însărcinate la servicii de urgență, în zonele mai greu accesibile.

„Aceste ambulanțe vor fi oferite centrelor perinatale și vor contribui mult la apropierea serviciilor de calitate în zonele mai greu accesibile, astfel încât să contribuie la asistarea de urgență a femeilor însărcinate și a noilor născuți, în caz de necesitate”, a declarat Nigina Abazada.

Precizăm că cele nouă ambulanțe moderne au fost procurate de Fondul ONU pentru Populație din resursele Uniunii Europene. Costul total este de 586 de mii de dolari.

Total
0
Shares
Total
0
Share