Editoriale

Câteva argumente pentru care trebuie DEMIS Guvernul Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Maiei Sandu trebuie demis!

Iată doar câteva argumente:

– Acest Guvern este rezultatul unui „incest politic”. În 21 februarie, blocul ACUM și-a asumat public angajamentul de a nu face niciun fel de coaliție, nici formală, nici informală cu PSRM, PDM și Partidul Șor. Ei și-au încălcat propriul angajament. De două ori.

– Acest Guvern este un cataclism social. A anulat sau a devalorizat toate proiectele fostei guvernări, fără a oferi o alternativă. Populația rurală nu mai beneficiază de programul „Un doctor pentru tine”, părinții nu mai primesc „Cutia bebelușului” (și unii nu au primit nici banii promiși), satele și orașele sunt lipsite de „Drumuri bune”, tinerele familii achită mai mult pentru „Prima Casă”, iar statul pierde milioane din cauza incoerenței fiscale.

– Acest Guvern este un dezastru economic. Ei au majorat taxele, impozitele și tarifele. Bugetarii cu salarii mai mari de 4 mii de lei sunt lipsiți de scutirea personală, domeniul HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) va fi impozitat dublu din 1 ianuarie, energia electrică s-a scumpit cu circa 15%, produsele alimentare la fel (asta dacă nu sunt alterate și distribuite în școli, grădinițe și spitale).

– Acest Guvern a discreditat noțiunea de concurs. Doar câteva exemple: BRD, IGP, Serviciul Vamal și Procuratura Generală. Cât privește numirea judecătorilor la Curtea Constituțională, nu doar Guvernul a compromis acest concurs (a se vedea engleza vorbită de Liuba Șova), ci și Parlamentul.

– Acest Guvern este incompetent.
a) Nicușor de la Externe crede că în 1992 am avut un „război civil” pe Nistru, iar secretarul general al ministerului trebuie să vorbească „limba moldovenească”.
b) Georgeta de la Agricultură vrea să le dea must copiilor și crede că vinul nostru este de proastă calitate.
c) Vadim de la Economie tot caută scheme, în loc să caute soluții la problemele transportatorilor de mărfuri (nu primesc autorizații de export/import) și a celor de pasageri (cer majorarea tarifului). Tot el a redus finanțarea pentru „Drumuri bune” și pentru „Prima Casă”.
d) Natalia de la Finanțe a decis să-i impoziteze pe „bogătașii” cu salarii de 4 mii de lei și să le anuleze scutirea personală. Despre dublarea taxei la HoReCa am vorbit mai sus.
e) Ala de la Sănătate și Protecție Socială a vrut să închidă spitale și a reușit să anuleze mai multe programe sociale.
f) Andrușa de la Interne se poate „lăuda” cu o criminalitate înaltă, cu tot mai multe accidente rutiere și, bineînțeles, cu crucifixul.

În concluzie, Guvernul Maiei TREBUIE demis.

Autor: Ion Mischevca

loading...

Comments are closed.