Actualitate

Câți bani a obținut Primăria Chișinău din licitația pentru dreptul de amplasare a 13 gherete

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi s-a desfășurat cea de-a doua licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului, unde au fost adjudecate 13 locuri, în valoare totală de peste 31,8 milioane de lei, din cele 15 expuse la concurs.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, banii vor fi redirecţionaţi pentru proiectele de infrastructură din capitală, iar Primăria va continua să desfășoare aceste acțiuni în mod transparent, public şi corect.

Locurile de comerț sunt amplasate în parcurile din sectoarele capitalei, în preajma zonelor verzi și a lacurilor, precum și pe alei, inclusiv pe str. Melestiu, 11, str. Valea Trandafirilor, sector Botanica, bd. Mircea cel Bătrân, colț cu str. Prof. Ion Dumeniuk, bd. Mircea cel Bătrân, colț cu str. Igor Vieru, bd. Mircea cel Bătrân, colț cu str. P. Zadnipru, sector Ciocana, în Parcul „Mezon”, bd. Moscova, sector Râșcani etc.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani, iar cele mai multe locații de comerț obținute de agenții economici participanți în cadrul licitației de astăzi au ajuns în mediu la valoarea de 2,5 milioane de lei și mai mult.

Amintim că prima licitație de acest fel organizată în municipiul Chișinău s-a desfășurat la data de 2 decembrie, când au fost adjudecate 11 amplasamente, în valoare de peste 20 milioane lei, din cele 15 expuse la concurs.

Cea de-a treia licitație pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău va avea loc pe 15 ianuarie 2021, ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, (str. Bulgară, 43).

Organizatorul concursului este Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Citește și: DIGITALIZARE // Toate parcările din capitală vor fi incluse într-o aplicație

loading...

Comments are closed.