Alte știri

Câți observatori internaționali au fost acreditați pentru alegerile parlamentare din 11 iulie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, 307 observatori pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Aceștia reprezintă Asociația obștească „Promo-LEX”, Asociația obștească „MIRAD”, Misiunea de observare a Comunității Statelor Independente (CSI), Comisia Electorală Centrală a Republicii Uzbekistan și Comisia Electorală Centrală a Republicii Kazahstan.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Până în prezent, pentru observarea scrutinului din 11 iulie curent, CEC a acreditat 1704  observatori, dintre care 1397 observatori naționali și 307 observatori internaționali.

În conformitate cu prevederile cadrului legal, CEC acreditează în calitate de observatori naționali reprezentanți ai asociațiilor obștești calificat din Republica Moldova sau reprezentanți ai concurenților electorali și observatori internaționali – reprezentanți ai organizațiilor internaționale, ai guvernelor statelor străine și ai organizațiilor nonguvernamentale din străinătate, precum și experți internaționali în domeniul electoral.

Amintim că, termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator pentru alegerile parlamentare anticipate este 3 iulie 2021.

loading...

Comments are closed.