Politic

Câțiva miniștri din Guvernul PAS pleacă la București

Pinterest LinkedIn Tumblr

Delegația Executivului moldovean, condusă de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, alături de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, și ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, va participa mâine, 15 iulie 2022, la cea de-a doua ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova.

Conferința de la București va fi găzduită și co-prezidată de ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, alături de ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și ministrul de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, Chrysoula Zacharopoulou.

Donatorii și partenerii țării noastre se vor reuni pentru a identifica noi posibilități de generare a asistenței necesare Republicii Moldova pentru depășirea crizelor, realizarea reformelor și atingerea obiectivelor propuse odată cu obținerea statutului de țară candidat de aderare la UE.

De asemenea, în cadrul Conferinței se vor întruni cele cinci Grupuri de lucru ale Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, formate din experți guvernamentali din statele participante la Platformă. Acestea activează în domenii-cheie, precum: situația umanitară a refugiaților din Ucraina găzduiți de Republica Moldova, combaterea corupției, securitatea energetică, asistența financiară și managementul frontierelor. În cadrul Conferinței va fi examinată și extinderea grupurilor de lucru pentru a răspunde adecvat la necesitățile țării noastre.

Prima Conferință de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc pe 5 aprilie, la Berlin, fiind organizată la inițiativa Germaniei, Franței și a României.

loading...

Comments are closed.