Caută soluţii. Premierul Pavel Filip vrea să ajute tinerii din diasporă

Premierul Pavel Filip le-a cerut autorităţilor responsabile să elimine toate barierele pe care le întâmpină elevii din diaspora, atunci când revin de peste hotare şi vor să se integreze în ţară. Este vorba, inclusiv, de procesul de echivalare și de recunoaștere a actelor de studii obţinute în străinătate.

“Vă rog să vorbiţi cu autorităţile locale şi să le fie foarte clar dată indicaţia că nu trebuie să mai avem nicio barieră în această cale. Pentru că noi tot vorbim de copiii şi de tinerii care pleacă peste hotare şi nu atât de mulţi revin înapoi acasă şi iată că şi cei puţini care revin se confruntă cu această problemă”, a spus premierul Pavel Filip.

Prim-ministrul le-a cerut Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Biroului Relații cu Diaspora să examineze fiecare caz în parte, dar și să ofere o analiză a situației în ansamblu. Pavel Filip le-a solicitat miniştrilor ca, în timpul deplasărilor de serviciu, să organizeze întâlniri cu reprezentanții diasporei, pentru a identifica soluții optime la problemele existente.

Total
0
Shares
Total
0
Share