Economic

Cauți un loc de muncă în Moldova? Sunt propuse peste 9 mii de funcții vacante

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă în luna februarie curent sunt  în evidenţă 9582 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Cele mai multe dintre ele sunt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Fălești13 și Cantemir 9.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2011 locuri de muncă vacante, constituind cca 21% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătății și învățământului.
 
Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 7571 locuri de muncă, ce constituie 79% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste două mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.
 
Muncitorilor necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: femeie de serviciu 54, ajutor de educator 45, hamal, paznic, spălător vehicule.
 
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

loading...

Comments are closed.