Alte știri

Cauze penale, pornite pe numele a doi șoferi moldoveni cu acte falsificate

Pinterest LinkedIn Tumblr

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, polițiștii de frontieră au identificat doi cetățeni moldoveni care au prezentat permise de conducere falsificate. În ambele cazuri, conaționalii au apelat la intermediari pentru a-și perfecta actele contrafăcute.

În primul incident, semnalat acum o zi, pe direcția intrare în Republica Moldova a fost legitimat șoferul unui autoturism, ca cetățean moldovean de 34 de ani, ce revenea din Federația Rusă. După procedura de identificare a persoanei s-a purces la cercetarea actelor pentru mijlocul de transport. Ca urmare, s-a constatat că permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești, prezintă indici de falsificare. La cele depistate, conducătorul auto a recunoscut că în Rusia a apelat la un necunoscut pentru a-și perfecta documentul, ceea ce-i permitea să conducă autovehicule pentru categoriile B și C.

Cel de-al doilea moldovean, depistat cu permisul de conducere falsificat, a fost identificat ieri seara, în jurul orei 19:30. De asemenea, deconspirarea acțiunii ilegale a avut loc în cadrul formalităților de control al trecerii frontierei de stat pe sensul de intrare în țară. Șoferul de 23 de ani a declarat că pe internet a găsit date de contact a unor persoane care se ocupă cu perfectarea actelor oficiale. Contra unei plăți a obținut permisul de conduce, care ar fi emis de autoritățile ruse pe numele său.

Tinerii șoferi și-au continuat deplasarea doar că în calitate de pasageri. Totodată, polițiștii de frontieră le-au întocmit procese verbale de constatare a infracțiunii prevăzute de art.361 (al.1) CP al RM.

loading...

Comments are closed.