Cavcaliuc, președintele PACE: Guvernarea se teme de proteste, au o frică până în măduva oaselor de propriul popor

Guvernarea se teme de proteste, au o frică până în măduva oaselor de propriul popor.

Popor pe care l-au dezamăgit profund, prin promisiunile deșarte, făcute în campaniile electorale Prezidențiale și Parlamentare.

Aceste show-uri cu mascați făcute la Comrat, camuflându-le sub dirijarea celor din PR, care au ca scop nu pregătirea de luptă și combaterea criminalității sau măsuri antiteror, dar au ca scop să sperie oamenii, care sunt tot mai vocali în ultimul timp, căci le-a ajuns sărăcia la os iar iarna este aproape și se îngrijorează sincer, că cine nu va muri de foame, va muri de frig în această iarnă.

Pe timpul când conduceam Poliția Națională, iar cei care astăzi guvernează țara erau în opoziție și încercau prin proteste violente și tentative de lovituri de stat, îi numeau pe toți colegii mei polițiști criminali, doar pentru că mențineam ordinea și securitatea publică și nu le permiteam să ia puterea în stat cu forța.

Diferiți incompetenți, care ideie nu aveau cum se gestionează situațile de criză și proteste pe scara largă, propuneau să organizeze exact astfel de sperietori cu mascați pentru a descuraja protestele, măsuri pe care le refuzam imediat.

Astăzi guvernarea, a recurs la o asemenea măsură disperată și folosește subdiviziunile MAI și resursele statului, pentru a speria propriul popor, profund dezamăgit și sărăcit.

Din experiența mea bogată, în calitate de prim-comandant la gestionarea situațiilor de criză și a protestelor la nivel Național, de la 100 până la peste 60 000 de protestatari, gestionate profesionist, fără a admite pierderi de vieți omenești și devastarea instituțiilor statului, pot să spun că, astfel de acțiuni, nu fac decât mai tare să vă compromită și să vă apropie sfârșitul vostru politic.

Vă dau un sfat gratis, care n-o să vi-l dea cei pe care i-ați numit în funcții cheie, dar sunt zero în gestionarea protestelor de mare amploare și astfel de situații de criză:

Nu recurgeți la asemenea combinații de prost gust. Astăzi, ați trimis Fulger în Gagauzia, căci ei sunt mai activi în proteste. Mâine vor protesta oamenii în toate raioanele țării, căci cuțitul și sărăcia a ajuns la os, nu o să vă ajungă Fulger din cei peste 400 de polițiști să trimiteți în toate raioanele, iar mulți din polițiști, vor lăsa scutul jos și nu vor lupta împotriva propriului popor.

Apucați-vă de lucru, dați salarii la oamenii care muncesc, uneori 48 de ore fără zile de odihnă, pentru salarii mizere, majorați pensiile bunicilor și părinților noștri care i-ați adus la limita sărăciei.

Identificați oameni competenți, nu marionete incompetente de la ,,Harvard” și numiți-i în funcții cheie ale statului, pentru a asigura poporul cu prețuri accesibile la gaze, lumină, combustibil, medicamente și produse de primă necesitate.

Colegilor mei polițiști la fel le dau un sfat, bazat pe analiză si experiență bogată în MAI, care nu o poate nimeni contesta:

Nu-i apărați pe cei care în 2015-2019, când noi împreună ne făceam meseria stând la straja ordinii de drept, ei, fără să intre în esență, fără să cunoască omul de sub uniformă, de câte ori a riscat cu propria viață pentru a salva alte vieți omenești, îi numeau pe toți polițiștii criminali.

Vorbesc cu mulți comandanți din MAI de grad superior, din întreaga țară, cu alții de nivel mediu și polițiști de rând care mă sună, îmi scriu pe rețele de socializare și toți într-un cuvânt îmi spun, că situația este catastrofală și ei, ca și familiile lor care trăiesc în aceiași realitate, urăsc până la măduva oaselor această guvernare mincinoasă, fățarnică și îmi spun majoritatea că ei sunt de partea poporului.

Dragi polițiști, așa cum a fost întotdeauna, așa și astăzi, sunt cu voi și împreună trebuie să facem ordine în țară pentru oameni!

P.S.
Așa o remarcă și spre atenția instituțiilor masmedia, Ambasadorilor acreditați la Chișinău și ONG pentru monitorizarea respectării drepturilor omului în Moldova:

– Să monitorizați atent, ce va face guvernarea împotriva mea și împotriva Partidului PACE după aceste constatări și adevăruri, spuse public.

I’ll be back!

Autor: Gheorghe Cavcaliuc, președintele PACE

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share