Social

Caz șocant pe Facebook: O fată virgină de 17 ani a fost scoasă la licitație pe 500 de vaci! Totul s-a terminat cu o nuntă

Pinterest LinkedIn Tumblr

O adolescentă de 17 ani a fost scoasă la licitaţie, pe Facebook de propria familie. Tânăra din Sudan a fost vândută pe 500 de vaci, dar și trei maşini Audi Q7 cu motoare V8 plus 10.000 de dolari. La licitaţie s-au înscris cinci bărbaţi, dar din cauză că miza a atins cote inimaginabile pentru o ţară săracă precum Sudanul, a câştigat un om de afaceri. Nunta a avut loc la 9 noiembrie şi a fost organizată pe cheltuiala ginerelui.

Unul dintre bărbaţii care s-au înscris în cursa pentru inima tinerei de 17 ani a fost vice-guvernatorul David Mayom Riak, din statul Lacurile de Est. El a oferit 250 de vaci familiei miresei şi a pierdut la final în faţa afaceristului Kok Alat, care a dat dublu. Politicianul a explicat pentru Radio Tamazuj: „Cunosc foarte bine familia pentru că sunt vecinii mei şi trăim în linişte de foarte mult timp. Le-am promis că mă voi căsători cu fata încă de când aceasta era foarte mică”. Însă socoteala de acasă nu coincide cu cea de la licitaţie.
 

Din păcate, alesul inimii adolescentei nu a câştigat licitaţia. Şi asta pentru că în cursă s-a înscris Kok Alat, un om de afaceri prosper care a pus la bătaie 500 de vaci, trei maşini Audi Q7 şi 10.000 de dolari. Alat a fost declarat câştigător la 3 august după ce familia a acceptat oferta afaceristului. Din cauză că licitaţia a fost publică, mai multe organizaţii internaţionale au reacţionat şi le-au cerut autorităţilor să intervină în aceste târguri cu carne vie. Afaceristul mai are nouă soţii şi a postat recent o fotografie cu ultima achiziţie pe pagina lui de Facebook.

Conform tradiţiei sudaneze, familiile îşi scot la licitaţie fetele şi în felul acesta le aleg bărbaţii care le pot întreţine şi pot cumpăra de la familie. Licitaţia femeilor este tradiţională în cultura tradiţională Dinka/Jieng. Localinicii cred că prin intermediul licitaţiei, soţul perfect este ales. La scurt timp după încheierea licitaţiei, pagina a fost ştearsă de un membru al familiei miresei. Conform George Otim, directorul unei asociaţii care luptă împotriva traficului de carne vie: „aceste licitaţii trebuie oprite din faşă pentru că sunt începutul reţelelor de trafic de carne vie şi ale exploatării umane”. Şocant este că la Dinka/Jieng nu există limită de vârstă în licitarea fetelor.

loading...

Comments are closed.