Actual

Cazul băiatului bătut de către separatiștii finanțați de guvernarea PAS, în atenția Delegației moldovenești în CUC

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul ședinței de azi a Comisiei Unificate de Control (CUC) Delegația Republicii Moldova a semnalat abuzul împotriva unui minor, comis de exponenți ai pretinselor structuri de forță transnistrene la Bender (raion cu regim sporit de securitate) pe 20 ianuarie 2023. Organele de drept au pornit o anchetă pe acest caz fără precedent.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Reprezentanților Tiraspolului în Comisie li s-a cerut să excludă incidente de acest gen pe viitor. Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control va reveni asupra acestui subiect pe măsura elucidării circumstanțelor infracțiunii în cadrul anchetei.

În agenda CUC rămâne drept subiect prioritar necesitatea retragerii posturilor de control instalate unilateral în Zona de Securitate de către structurile de forță transnistrene.

Regimul separatist de la Tiraspol este finanțat la discreția PAS, și anume prin contractul cu MGRES. Vicepremierul Andrei Spînu spune că prețul majorat a fost o doleanță a transnistrenilor, pentru ca Tiraspolul să poată achita integral pensiile și salariile cetățenilor din stânga Nistrului.

”Trebuie să spun cu text deschis că ei inițial au vrut un preț de 82 de dolari, am ajuns la un consens de 73 de dolari. E vorba de negocieri, nu vin eu să bat cu pumnul în masă și să spun 62 de dolari. Argumentul economic al lor a fost că nu va putea funcționa industria la 100%, respectiv trebuie să aibă de unde recupera. Să-și recupereze veniturile pentru care să plătească pensiile, salariile”, a spus Andrei Spînu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Amintim că un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de către colaboratorii structurilor ilegale din regiunea transnistreană, informează zonadesecuritate.md

Totul s-a întâmplat vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 16:00, adolescentul se îndrepta spre casă după antrenamentul de la sala de sport pe care o frecventează în orașul Bender/ Tighina, ce se află la câteva minute distanță de satul Hagimus.

Din spusele mamei, la ieșire din sediul unde se află sala, fiul său ar fi fost luat la întrebări de către mai multe persoane îmbrăcate în civil ce aveau un comportament agresiv, minorul s-a speriat și a încercat să se îndepărteze de ei, însă în întâmpinare veneau alte două persoane, una dintre care avea în mână o armă, atunci tânărul s-a oprit, iar cei care îl urmăreau au încercat să-l bage cu forța într-o mașină civilă.

În momentul în care minorul era forțat să intre în mașină, Prietenii băiatului, care ieșeau la fel de la sala de sport, au reușit să filmeze momentul reținerii, aceștia au anunțat familia și Inspectoratul de Poliție a Republicii Moldova din Bender.

loading...

Comments are closed.