Alte știri

Cazul copilului vândut la Bălți – părinții micuței și nemțoaica au primit 50 de ani de pușcărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nişte părinţi din Bălţi, care şi-a vândut nou-născutul unei nemţoaice, vor face ani grei de pușcărie. Mama fetiței a primit 15 ani de închisoare, tatăl – 17 ani, iar cetățeanca germană, care a cumpărat copilul și a încercat apoi să-l treacă peste frontiera R. Moldova, va sta după gratii 18 ani. Cumulativ, cei trei incupați vor face 50 de ani de închisoare, potrivit sentinței pronunțate ieri de Judecătoria Hâncești. Decizia este cu drept de Apel în timp de 15 zile. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de procurorul de caz (PCCOCS), Elena Ceruța.

Potrivit unui comunicatului emis de PCCOCS după expedierea dosarului în instanță, s-a stabilit că părinții copilului, domiciliați la Bălți, de la sfârșitul anului 2016 au început negocierile cu o cetățeancă a Germaniei, intenționând să-i vândă acesteia copilul ce urma să fie născut.

Până la nașterea copilului, inculpata care urma să cumpere copilul a venit în Republica Moldova, unde, contra unei sume de bani și a unor beneficii materiale oferite părinților copilului, a obținut acordul acestora de perfectare a actelor de identitate ale copilului nou-născut și a permisiunii de scoatere a acestuia din țară sub pretextul acordării victimei a asistenței medicale în străinătate.

S-a stabilit însă că bebelușul era perfect sănătos, iar scopul real al făptaşilor era de a adopta ilegal copilul pe teritoriul Republicii Federale Germane. Ulterior, s-a stabilit că, de fapt, femeia voia să-i facă micuței acte de identitate false, care să confirme că ea este mama biologică a bebelușului.În cadrul investigațiilor preliminare, a fost stabilit că bebelușul provine dintr-o familie social-vulnerabilă. Mama sa, o femeie în vârstă de 26 de ani, are alți trei copii minori.

După ce făptaşii au perfectat actele copilului şi au dobândit permisiunea de a-l scoate din ţară, semnată de tatăl lui şi datată cu 10 martie 2017, la 15 februarie 2017 cetățeanca Germaniei a fost reținută de către colaboratorii poliției de frontieră la ieșirea din țară prin postul vamal Leușeni.

Alți doi bărbați, cu dubla cetăţenie – a R. Moldova și României -, erau împreună cu cetățeanca Germaniei în mașină. Tatăl bebelușului a fost certat cu legea, fiind deținut în penitenciar pentru tâlhărie.

Copilul a fost plasat în Centrul de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din Chișinău.

loading...

Comments are closed.