Politică

CC amintește că nu poate fi sesizată pentru toate fanteziile politicienilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

După examinarea sesizării PAS/Maia Sandu cu privire la autodizolvarea Parlamentului, Curtea Constituțională a transmis un mesaj prin care i-a îndemnat pe politicieni să nu o mai sesizeze pentru toate fanteziile lor, notează Telegraph.md

Prin comunicatul de astăzi, Curtea transmite:

“În jurisprudența sa, Curtea a reținut că necesitatea interpretării trebuie să fie confirmată prin caracterul incert și neuniform al dispoziţiilor constituţionale. Curtea a subliniat că nu poate proceda la interpretarea unor articole din Constituție atunci când Constituția conține, într-un alt articol, răspunsul la problema ridicată într-o sesizare, sau când există o hotărâre a sa care epuizează subiectul.

Curtea a subliniat că interpretarea sa este o interpretare făcută la modul abstract și are un caracter general. Tot așa cum Curtea nu analizează situații ipotetice, fără argumentarea pretinsei neclarități a Constituției, ea nu interpretează Constituția având în vedere norme infra-constituționale sau conjuncturile politice ale momentului, în condițiile existenței unui text constituțional clar.”

Este de menționat că deputații care bat cel mai des la ușa CC sunt cei din PAS, după care aceștia fac adevărate showuri politice.

Amintim că Înalta Curtea a declarat inadmisibilă sesizarea PAS/Maia Sandu cu privire la autodizolvarea Parlamentului. Mai mult, a menționat și că Legislativul nu poate fi dizolvat din cauza inacțiunii Maiei Sandu.

loading...

Comments are closed.