Economic

CCI a început înregistrările pentru ”MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2022” și ”PREMIUL ÎN DOMENIUL CALITĂȚII 2022”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), în comun cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Centrul Național Anticorupție (CNA) și Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) invită antreprenorii să se înscrie la concursul ”MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2022”. La fel, în parteneriat cu Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) și Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC) antreprenorii sunt invitați să participe și la concursul ”Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor” pentru anul 2022.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Concursul ”MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2022”- aplică până pe 31 martie 2023″

Înregistrarea celor peste 1700 mărci pe parcursul celor 19 ediții și creșterea numărului de participanți de la un an la altul este dovada eficienței acestui concurs, care permite evidențierea liderilor, analiza şi preluarea strategiilor reuşite de elaborare şi promovare a mărcilor comerciale de succes, monitorizarea dinamicii preferințelor consumatorilor şi a comportamentului acestora.

Obiectivitatea desemnării învingătorilor concursului este asigurată de evaluarea calitativă din partea juriului profesionist constituit din reprezentanți ai instituțiilor publice și obștești, specialiști în domeniul marketingului, publicității, proprietății intelectuale, protecției consumatorilor, reprezentanții mediului de afaceri etc., dar și pe baza opiniei consumatorilor.

Pentru premiul mare – “Mercuriul de Aur”, mărcile comerciale pot fi înregistrate în concurs la una sau mai multe nominalizări din cele ce urmează, conform criteriilor de profesionalism: Nominalizarea “INTER”; Nominalizarea “LIDERUL ANULUI”; Nominalizarea închisă “REPUTAŢIE ŞI ÎNCREDERE”; Nominalizarea “EXPORT”; Nominalizarea “REBRANDING”; Nominalizarea “IMM-UL FAVORIT AL ANULUI”; Nominalizarea “DEBUTUL ANULUI”; Nominalizarea “MARCA COMERCIALĂ RESPONSABILĂ SOCIAL”; Nominalizarea ”FEMEIA ÎN AFACERI”; Nominalizarea “ECONOMIA VERDE”; Nominalizarea ”BUSINESS ON-LINE”; Nominalizarea ”AFACERI DE FAMILIE”; Nominalizarea ”IMPLIMENTAREA STANDARDELOR DE INTEGRITATE ÎN SECTORUL PRIVAT” și Nominalizarea ”LOCURI DE MUNCĂ PRIETENOASE FAMILIEI”.

Etapele concursului:

 • 16 februarie 2023- lansarea concursului;
 • 31 martie 2023 – încheierea etapei de primire a cererilor de participare;
 • 14 aprilie 2023 – încheierea etapei de primire a pachetelor de prezentare;
 • 03-14 aprilie 2023 – desfășurarea sondajului în rândul consumatorilor;
 • 19-28 aprilie 2023– lucrul grupului de experți şi a comitetului organizatoric;
 • Iunie 2023- Ceremonia Oficială de premiere a învingătorilor în concurs- Gala Businessului Moldovenesc.

Antreprenorii se pot înscrie la concursuri până pe 31 martie 2023, pe adresele: viorica.cazacu(@)chamber.md, cristina.jereghi(@)chamber.md și valeriu.andronic(@)chamber.md

Informații suplimentare: Direcția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții, tel.: 022 23 84 10, precum și pe pagina web a organizatorului.

Concursul ”PREMIUL ÎN DOMENIUL CALITĂȚII 2022”- aplică până pe 31 martie 2023

Fiind deja la cea de-a 9-a ediție, concursul a devenit unul de anvergură naţională, scopul căruia este de a contribui la conștientizarea necesității implementării standardelor internaționale de management al calității în companiile naționale și promovarea celor mai calitative produse în rândul consumatorilor. Astfel, în urma participării compania îşi asigură consolidarea și amplificarea prestigiului în rândul consumatorilor și societății în ansamblu.

La concurs sunt invitate să participe companii din țară, indiferent de forma juridico-organizațională, numărului de angajați și volumul producției. Participanții concursului vor avea posibilitatea de a examina realizările în domeniul managementului calității în comparație cu a concurenților și evidenția punctele slabe și căile de perfecționare.

Premiile concursului oferă Laureaţilor și Diplomaților imaginea unui lider, reputația unei organizații fiabile care prestează servicii competitive şi de înaltă calitate.

Etapele concursului:

 • 16 februarie 2023- lansarea concursului;
 • 31 martie 2023- încheierea etapei de primire a cererilor de participare;
 • 03-14 aprilie 2023- desfășurarea sondajului în rândul consumatorilor;
 • 19-28 aprilie 2023- lucrul grupului de experți şi a comitetului organizatoric;
 • Iunie 2023- Ceremonia Oficială de premiere a învingătorilor în concurs.

Antreprenorii se pot înscrie la concursuri până pe 31 martie 2023, pe adresele: viorica.cazacu(@)chamber.md, cristina.jereghi(@)chamber.md și valeriu.andronic(@)chamber.md

Informaţii suplimentare: Direcţia Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții, tel.: 022 23 84 10, precum și pe pagina web a organizatorului.

În total, pe parcursul celor 8 ediții, au participat 400 companii, iar miza concursului este “Zeița Calității”.

loading...

Comments are closed.