Alte știri

Ce a făcut Igor Dodon în cadrul vizitei sale în raionul Soroca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, președintele Igor Dodon a întreprins o vizită de lucru în raionul Soroca, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Inițial președintele s-a familiarizat cu activitatea a doi agenți economici. Este vorba despre întreprinderea agricolă SRL „Oclanda Agro” și întreprinderea SRL „TehRubSor” care cultivă cereale, porumb, floarea soarelui și rapiță.

În satul Oclanda, raionul Soroca, Igor Dodon a depus flori la Monumentul ostașilor căzuți pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Ulterior, șeful statului a avut o întrevedere de lucru cu președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac cu care a discutat despre problemele legate de dezvoltarea social-economică a regiunii. În context, Igor Dodon a dat asigurări autorităților locale că proiectele sociale vor fi finanțate de către conducerea țării în volum deplin și a îndemnat administrația raională să mențină toate școlile și alte instituții de importanță vitală din raion.

Totodată, cu ocazia Zilei funcționarului public, care a fost marcată recent, președintele a înmânat unui grup de lucrători ai administrației raionale și municipale Diploma de Onoare a Președintelui, adresându-le mulțumiri pentru munca pe care o depun.

De asemenea, șeful statului a vizitat și spitalul din Soroca, unde, în prezent, urmează tratamentul 30 de pacienți infectați cu coronavirus, iar alte 250 de persoane s-au externat deja. Igor Dodon și-a exprimat gratitudinea față de personalul spitalului, pentru munca depusă, în special în perioada pandemiei și a înmânat Diploma de Onoare a Președintelui unor angajați ai instituției.

Pe finalul vizitei de lucru în raionul Soroca, președintele a avut o întrevedere cu reprezentanții Asociației locale a veteranilor de război din Afganistan, a veteranilor conflictului armat din anul 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, precum și a participanților la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl, cu care a discutat despre problemele sociale, inclusiv despre accesibilitatea serviciilor medicale.

Citește și: Aproape 50% din cetățeni sunt gata să-l realeagă pe Igor Dodon în funcția de președinte al Republicii Moldova

loading...

Comments are closed.