Alte știri

Ce a făcut prim-ministrul Ion Chicu la punctul de trecere a frontierei Leușeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Chicu a inspectat activitatea punctului de trecere a frontierei (PTF) Leușeni, unde a discutat cu șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Groza și directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja.

PTF Leușeni este punctul cu cel mai intens flux de pasageri și mărfuri și a activat pe toată durata situației epidemiologice.

Șeful IGPF a infromat despre reducerea esențială a traficului prin PTF Leușeni și, în general, pe toate punctele de trecere a frontierei. Pentru a preveni răspândirea infecției, Poliția de Frontieră aplică măsuri de protecție, care permit respectarea distanțării sociale și se completează fișele epidemiologice pentru informarea sistemului de sănătate publică a autorităților publice locale.

În ultimile 24 de ore, prin PTF Leușeni în țară au intrat 415 persoane și au ieșit 417, au intrat 237 unități de transport și au ieșit 326.

Șeful Serviciului Vamal a informat despre reducerea transportului de mărfuri cu cca 35% și a încasărilor cu cca 30%.

Șeful Executivului a solicitat să fie întreprinse măsurile necesare pentru a întâmpina convoiul de ajutoare oferit de Guvernul României și pentru a facilita intrarea ajutoarelor în RM.

Prim-ministrul a mulțumit polițiștilor de frontieră și angajaților Serviciului Vamal pentru activitate și implicare în gestionarea situației epidemiologice, solicitând conducerii instituțiilor să fie întreprinse toate măsurile de protejare a angajaților și a persoanelor care trec frontiera.

 

loading...

Comments are closed.